Loading...

Activiteiten

CASA/OPA: Het modebewuste interieur

10-06-2014
In het kader van juni/juli fashionmaand Arnhem besteden OPA en CASA samen aandacht aan 'het interieur'. De CASA avond is 'powered by OPA' doormiddel van aangedragen inhoud en gasten. Marlies Leupen is namens OPA moderator.

In de afgelopen decennia is de aandacht binnen product-, meubel- interieur vormgeving en zelfs architectuur steeds meer verschoven van puur praktisch naar modieus en passend bij de tijdgeest. 
De inrichtingen van gebouwen behoort tot het domein van de interieur architect.
Woonstylistes, lifestyle-pers,trendanalisten en goed bedoelde woonprogramma's bepalen echter inmiddels ook de staat van onze interieurs. Omgaven wij ons aanvankelijk voorzichtig met een modieus woonaccessoire als een kussen, inmiddels zijn gehele interieurs aan mode onderhevig en worden meubilair en totale inrichtingen om de zoveel jaar geheel vervangen!

Daarentegen is er juist in de mode een beweging gaande waarbij de ontwerpers genoeg lijken te hebben van de snelheid van de mode en de alles bepalende keurslijven en tijdsdruk van seizoensgebonden modeshows. 
Ook wordt er ook in de product en meubelwereld voortdurend gesproken over 'slow design' maar in het interieur lijkt zich dit vooralsnog te vertalen in een 'gestileerd slow'.
Tijdens meubel beurzen duiken grote stands op van modehuizen als Versace, Missoni, Diesel, Hermes die zich begeven op het vlak van het interieur.

Aan het woord ook een aantal betrokkenen van Arnhems meest modieuze gebouwen en modeontwerpers met ideeën over interieur.
- Abbie Steinhauser en Gertjan de Jong, van deMunnik-deJong-Steinhauser zijn de interieur architecten van het Rozet zij spreken over hun werk aldaar.
- Addy de Boer (Nexit Architecten) verantwoordelijk voor de architectuur van Modez modehotel. Hij zal de rol van de architect t.a.v. het interieur belichten daarnaast zullen een aantel modeontwerpers van de ingerichte kamers aan het woord komen, waaronder Carolien Evers, Sjaak Hullekes, Truus en Riet Spijkers
- People of the Labyrinths besloten onlangs te stoppen met hun modecollecties en zullen zich o.a. meer op interieurs richten. Hans Demoed komt hierover aan het woord.

In de loop van de avond zal een modieus interieur op de catwalk ontstaan..

OPA en CASA: Het modebewuste interieur
Datum: 10 juni
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30)
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177
Entree: € 5,00 (studenten Artez en HAN-ipo, casa societeitleden en OPA familie gratis)