Loading...

Activiteiten

De 20x20 sprekers van OPA: ESCAPISM - ACTIVISM

20-03-2014
OPA, CASA en Omstand nodigen jaarlijks voor 20x20 altijd bijzondere gasten uit rond een thema. Sprekers spreken 20 seconden bij 20 beelden. Dit jaar is het thema ESCAPISM - ACTIVISM.
Lees alvast een aantal achter-gronden over de gasten van OPA.

Femke Herregraven (bitcaves)
Als grafisch ontwerper onderzoekt Femke Herregraven onze complexe samenleving en de daarin aanwezige machtsstrukturen.
In 2007 studeerde zij af aan ArtEZ en was ze Arnhemse Nieuwe. In 2013 won Femke bij de Dutch Design Awards de Mini Young Designer Award voor haar werk dat inhoudelijk als ijzersterk werd gekwalificeert. Zij ontwierp onder andere 'Taxodus', een online game om na te denken over belasting ontduiking.
lees meer

People of the Labyrinths
In 1984 startten Hans Demoed en Geert de Rooy het modemerk People of the Labyrinths. Handgemaakteprints en handgeverfde kleuren spelen een belangrijke rol in hun ontwerpen. Exclusiviteit en magische kleuren zorgen voor een dromerig en zeer persoonlijke handschrift. Cher en Elton John behoren tot hun klanten. People of the Labyrinths wonen en werken al jaren in Arnhem. Dat zij tijdens 20x20! over hun werk spreken is een unicum!
meer info

Massoud Hassani
Massoud Hassani's Mine Kafon is sinds zijn afstuderen in Eindhoven in 2012 spraakmakend en hoopgevend. De mijnenruimer - gebaseerd op speelgoed van de ontwerper uit zijn jeugd in Afghanistan – werd aangekocht door MOMA in New York en genomineert voor vele prijzen. Via Kickstarter haalde Massoud een ton bijeen om zijn ontwerp te optimaliseren. Ook Massouds overige werk is veelal geworteld in zijn jeugd.
meer info

Ted Noten
Ted Noten werkte ooit als metselaar, maar wordt heden ten dage gezien als 'enfent terrible' binnen het internationale sierraad ontwerpen. Hij is gefacineerd door thema's als hebzucht, leegte, schoonheid en intimiteit. Ted is wars van pretenties, maar provoceert met liefde, bediscussieerd de vrouwelijke identiteit en stelt graag de idealen van kunst en vormgeving aan de kaak. Dat doet hij scherp en met humor.
meer info

Uitsmijters en themaleners voor 20x20 2014:
Dit jaar is de 20x20 opmaat voor het Facing Pages Festival Arnhem georganiseerd door O.K. Parking.

OK Parking 
Joost van der Steen en William van Giessen vormen O.K. Parking, een eigenzinnige en flamboyante ontwerpstudio in Arnhem.
Zij werken in opdracht, maar initiëren ook zelf veelzijdige projecten, zoals O.K. Periodicals en de Nieuwe Arnhemse Krant en... op 28-29 maart in Arnhem Facing Pages, hèt Festival over Independent Magazines.
Het Facing Pages-thema ACTIVISM-ESCAPISM mochten OPA Casa en Omstand dit jaar alvast gebruiken voor 20x20!
meer info