Loading...

Activiteiten

Green Industry Event 'design & technology'

10-07-2014
Green Industry Event ‘Design en Technology’

Altijd al willen zien hoe de creatieve industrie en de maakindustrie elkaar versterken? Op 10 juli vindt opnieuw een Green Industry Event plaats op Industriepark Kleefse Waard.
Met inspirerende sprekers en praktijkvoorbeelden wordt een beeld geschetst van de meerwaarde van de samenwerking tussen de creatieve industrie en de maakindustrie. OPA is partner in het Green Industry Event over 'Design en Technology'. 

Tijdens het event zal worden gezocht naar het antwoord op de vraag wat de creatieve industrie en de maakindustrie voor elkaar kunnen betekenen. Het kan daarbij gaan om hoe je tot een product komt (bijvoorbeeld door creatieve sessies en een vernieuwende manier van (samen)werken), hoe design bijdraagt aan de uitstraling en identiteit van een product, hoe materiaalgebruik en nieuwe technieken bepaalde creaties mogelijk maken en vooral: op welke manier de combinatie van deze uiteenlopende vakgebieden kan leiden tot duurzame innovatie.
Met praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid mee te denken en te netwerken wordt een afwisselend programma geboden, waarbij wordt gezocht naar de meerwaarde van samenwerking tussen de creatieve industrie en de maakindustrie.

Een aantal inspirerende sprekers zal de middag opluisteren, waaronder Harry Starren, oud-directeur van De Baak en tegenwoordig voorzitter van de Federatie Dutch Creative Industries, plaats in een inspirerende sessie het thema in perspectief en laat de urgentie van samenwerking tussen disciplines zien.

Tijdens het event zal OPA voor het eerst tekst en uitleg geven over de ontwikkeling van een nieuwe prijs ter stimulering van samenwerking maak- en creatieve industrie met verbindingen in Gelderland.
OPA wil  het contact tussen ontwerpers en de maakindustrie bevorderen en het belang van ontwerpers voor die industrie tonen en benadrukken. 

Voor informatie over dit evenement en/of gratis aanmelden kunt u terecht op www.10juli.nl

Datum: donderdag 10 juli 2014
Locatie: Industriepark Kleefse Waard, Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem
Programma: 14.00u tot 18.00u (inclusief netwerkborrel). Inloop vanaf 13.15u.
Entree: gratis aanmelden via 10 juli