Loading...

Activiteiten

In de Gelderlander: Kwartierborden voor de stad

11-12-2014
OPA werkt heeft contact opgenomen met City Centrum Arnhem en de gemeente Arnhem en werkt met hen aan beter toegankelijke bakens voor de nieuwe Arnhemse binnenstadskwartieren. Het project is OPA's tweede cadeau voor de stad waarmee ze haar feestjaar af wil sluiten.

OPA heeft Paul Mijksenaar (wayfinder expert van Nederland) bereid gevonden mentor te zijn voor drie ArtEZ alumni: YinYin Wong, Helma Bovens en Bernd Volmer. Zij werken aan verbeterde en rijkere kwartierborden voor een publieksvriendelijke en toegankelijke binnenstad.
Een heldere presentatie van de drie ontwerpers bracht een aantal nijpende 'wayfinding' gevallen in de stad voor het voetlicht en gaf een beeld van een bijzondere oplossing die in het verschiet kan liggen.

Aanwezige wethouder voor de binnenstad Hans Giessing reageerde enthousiast op de voorstellen én op het project, waarbij het meedenken van creatieven leidt tot bijzondere en oplossingen met een meerwaarde voor de stad.
OPA en CCA hopen dat dit vruchten gaat afwerpen en we volgend jaar het eindresultaat van het project in de stad kunnen zien.

Wordt vervolgd...