Loading...

Activiteiten

Perrine Vigneron (FR) & De Vorm

PERRINE VIGNERON: Onderscheidend, visionair, een tikkeltje waanzin en hoge kwaliteitseisen

Peter Nijenhuis: Je werkte als ontwerper voor het Nederlandse bedrijf De Vorm. Is er wat jou betreft iets Nederlands aan de wijze waarop De Vorm werkt, de collectie, of is werken met De Vorm niet anders dan werken met Scandinavische of Italiaanse bedrijven.
Perrine Vigneron: Ik kan niet echt een vergelijking maken tussen de genoemde landen. Maar nu ik voor twee Nederlandse bedrijven heb gewerkt, De Vorm en Danskina, denk ik niettemin te kunnen zeggen dat die bedrijven zich kenmerken door de wil om zich te onderscheiden op de markt voor design, door een visionaire geest en ongetwijfeld een tikkeltje waanzin, naast hoge eisen wat betreft de kwaliteit van de producten die ze maken.

Peter Nijenhuis: Volgens Jeroen ter Hoeven, directeur en eigenaar van De Vorm, heeft werken met buitenlandse ontwerpers bepaalde voordelen. Het maakt de collectie diverser en aantrekkelijker en opent bovendien markten. Britten kopen nu eenmaal sneller producten van Britse ontwerpers en hetzelfde geldt mutatis mutandis voor Duitsers en Fransen. Ben je het daarmee eens?
Perrine Vigneron: Ik weet niet of ik op die vraag antwoord kan geven. Ik ben er echt trots op dat het me is gelukt om met De Vorm en andere buitenlandse firma's te werken. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de Franse markt die, afgezien van enkele uitzonderingen, niet echt gericht is op de toekomst en nieuwe dingen.

Peter Nijenhuis: Wat zou Europees ontwerp een voorsprong kunnen verschaffen in een overbevolkte en uiterst competitieve wereldmarkt? Is dat technologische innovatie, traditie, speelse geesten of een degelijke theoretische ondergrond?
Perrine Vigneron: Alles wat je noemt, het een niet minder dan het ander.

Meer over PV's Onde voor De Vorm
Website Perrine Vigneron

Peter Nijenhuis 23 06 2015