Loading...

Agenda

'Duitsland Deskundige Designers' in Arnhem Exchange Blogs

03-12-2014
De stad Arnhem richt zijn pijlen op het Oosten.
Met name het dichtbij gelegen Nordrhein-Westfalen oefent de laatste tijd een enorme aantrekkingskracht uit op Arnhemse bestuurders en creatieven.
Vanaf zomer 2017 zal er een stoptrein tussen Arnhem en Düsseldorf gaan rijden (!), maar er vinden al geregeld oriënterende 'Dienstreisen' naar Dusseldorf en Euregio plaats en er wordt op niveau überlegt hoe mogelijke samenwerkingen ingevuld kunnen worden.
De gemeenten Düsseldorf en Arnhem zijn gebrand op wederzijdse samenwerking. Financiële ondersteuningsgelden dienen zich aan en de 'golden oldie' de Randstad lijkt zowaar langzaam uit het blikveld te verdwijnen!

Al jaren presenteren Arnhemse productontwerpers en productlabels zich op de beurzen van Keulen en zijn hun producten te bewonderen in het Red Dot museum in Essen. Arnhemse modeontwerpers onderzoeken voorzichtig de modemarkt in Düsseldorf een aantal Arnhemse communicatiedeskundigen openden onlangs Das Lokett met als doel: Euregionale kulturelle Zusammenarbeit.

Binnen het programma onderdeel Arnhem Exchange neemt OPA regelmatig contact op met ontwerpers die in Arnhem studeerden en de stad verlieten. 
In 2011 onderzocht DutchDFA de mogelijkheden voor Nederlandse ontwerpers in Duitsland, maar de huidige Arnhemse ontwikkelingen leken OPA een goede aanleiding om eens contact op te nemen met Duitsland Deskundige Designers die bogen op jarenlange ervaring en creatieve uitwisseling met onze oosterburen.

Vanaf december zullen de interviews via OPA's blog online komen.

terug »