Loading...

Agenda

Hoe verkoop je design?

01-07-2014
Tijdens Fashion Festival Arnhem en aan de vooravond van de Arnhemse Stockdagen organiseert OPA een debat over de verkoop van design nu en in de toekomst

- wat zijn de problemen bij het verkopen van producten en mode
- is er nog wel een toekomst in winkels?
- wordt bijzondere vormgeving in een winkel wel goed verkocht of zijn het de smaakbepalers voor winkels en vindt de werkelijke verkoop plaats met andersoortige producten?
- wat is het belang van pop-up stores en concept-stores?
- hoe zit het eigenlijk met de rol ontwerper/dealer/winkel/agenten?
- waar zouden ontwerpers en producenten op moeten letten als ze producten willen verkopen?
- hoe ziet de toekomst er uit voor het verkopen van design?

OPA spreekt met o.a. Joline Jolink (modeontwerper/webshops) Jelle Hekstra (Strand-West winkel), Ho!Mulder (designstore) over dit onderwerp.

Joline Jolink richtte in 2006 haar eigen label op. Zij startte verkoop van haar werk via winkels maar nam al snel het heft in eigen hand door te verkopen via haar webshop. Hierin is zij zeer succesvol. Zij heeft inmiddels ook een offline  winkel in Rotterdam. 
zie ook

Jelle Hekstra startte in 1996 Strand NL in Utrecht waarmee hij een platform gaf aan jonge vooruitstrevende ontwerpers. Strand NL groeide uit tot woonwarenhuis Strand West waar offline en online grote en kleine merken worden verkocht waar men ook aan kan kloppen voor interieurinrichting. Jelle Hekstra bepaald ook het assortiment van de winkel van Museum Arnhem.

Ratna Ho en Pascal Mulder startten onlangs in Arnhem Ho!Mulder designstore.
Winkel  voor product en mode met atelier en tentoonstellingsruimte. Ho!Mulder heeft een zakelijk partner gevonden in Buitink Technology. ZIj proberen verbindingen te maken met producenten binnen de maak-industrie.

Hoe verkoop je design?
Graphics: 
posters, flyers en banners zijn ontworpen door Graphic Playground
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30)
Entree: € 5,00 (studenten Artez en HAN-ipo en OPA familie gratis)

 

terug »