Loading...

Agenda

Inktspot Battle en expositie in Dudok

21-05-2015
Voor de liefhebbers van illustratie en spotprent is het smullen geblazen!
Dudok Arnhem staat in mei/juni in het teken van de politieke prent. Van 3 mei t/m 15 juni is er een tentoonstelling en op 21 mei de INKSPOT Battle met gerenomeerde tekenaars en twee zeer getalenteerde ArtEZ studenten.

Donderdag 21 mei zesde INKTSPOT Battle in Dudok Arnhem
Op 21 mei wordt door burgemeester Herman Kaiser om 20.00 uur de aftrap gegeven voor de zesde editie van de INKTSPOT Battle in Dudok. De Battle wordt die avond gevoerd ter gelegenheid van de tentoonstelling INKTSPOT. In Nederland wordt dit jaar voor de zeventigste keer de bevrijding gevierd. Dat is aanleiding voor de organisatie om de INKTSPOT battle in het teken van Vrijheid te plaatsen. In de arena van Dudok gaan acht tekenaars van formaat en de twee beste ArtEZ studenten ter plekke de strijd met elkaar aan. U kijkt als genodigde mee hoe actuele onderwerpen worden vertaald naar politieke prenten. Moderator Marlies Leupen zal de tekenaars bevragen over hun werkwijze en wat vrijheid in werk voor hen betekent. De jury selecteert diezelfde avond nog de winnaar van de battle.

U ziet aan het werk: Arend van Dam, ARGUS, HAJO, TRIK, Maarten Wolterink, Merijn Beeldverteller, Tjeerd Royaards, Gezienus Bruining, Dagmar Heikens en de twee ArtEZ studenten die als beste uit de masterclass komen die eerder die dag in samenwerking met ArtEZ hogeschool voor de kunsten wordt georganiseerd.

De jury van de Battle wordt gevormd door Herman Kaiser (burgemeester van Arnhem), Joost Pollmann (initieert projecten rond strips & kunst en is recensent van de Volkskrant) en Arnhems fenomeen Loesje.

De toegang is gratis! De overzichtscatalogus met prenten van alle deelnemende tekenaars aan INKTSPOT is aan te schaffen en te laten signeren.

Zondag 3 mei: Loesje opent expositie INKTSPOT met ludieke actie in Dudok
Op zondag 3 mei, internationale dag van de persvrijheid, opent Arnhems fenomeen Loesje om 16.30 de expositie Inktspot. In cafe-brasserie Dudok, Arnhem’s huiskamer en politieke kaasstolp, is vanaf dat moment tot 15 juni INKTSPOT te bewonderen. De tentoonstelling, voorheen bekend onder de naam Politiek in Prent, biedt een overzicht van de beste tekeningen van het politiek jaar 2013–2014 van 36 tekenaars. De tentoonstelling is dit jaar aangevuld met een selectie van prenten die een aantal politiek tekenaars maakten naar aanleiding van de aanslag in Parijs op de redactie van het satirisch blad Charlie Hebdo.

In boekhandel Het Colofon waar die dag om 15.00 uur de Loesje-expositie opent zijn ook een aantal werken uit de INKTSPOT expositie te zien.

In aanloop naar de expositie heeft Dudok in samenwerking met de Gelderlander lezers uitgenodigd om een politieke prent te maken rond het thema Vrijheid. De winnaar neemt zijn prijs in ontvangst tijdens de opening van de expositie op 3 mei. 
De tentoonstelling is te zien t/m 15 juni.

Inkspot Battle: 21 mei, 20:00 uur
Inktspot expositie: 3 mei tot 15 juni

Dudok Arnhem
Van Ranzow zaal
Koningstraat 40
www.dudok.nl
 

terug »