Loading...

Agenda

Jop van Bennekom

30-04-2015
Een gesprek over liefde voor tijdschriften

Binnen het programmaonderdeel 'Arnhem Exchange, Back to the Roots' nodigt OPA ontwerpers uit die ooit in Arnhem afstudeerden en stad of land verlieten.
Op donderdag 30 april is een van de meest invloedrijke magazine ontwerpers van Europa te gast bij OPA: Jop van Bennekom!

Van Bennekom (1970) studeerde grafische vormgeving in Arnhem en een tweede fase aan de Jan van Eijk in Maastricht. Als Arnhems academie student werd Van Bennekom door docent Karel Martens naar voren geschoven als grafisch ontwerpver voor kunstenaarsinitiatief Hooghuis in Arnhem.
Via Amsterdam, werkzaamheden voor Viktor en Rolf, het opzetten van illustere tijdschriften als Re-Magazine en BUTT kwam hij uiteindelijk in Londen terecht waar hij al jaren woont. In Londen maakte Van Bennekom furore als creative director, auteur en uitgever van de magazines Fantastic Man en The Gentlewoman. Van Bennekom verwierf een geheel eigen positie binnen de grafische ontwerpwereld: hij verkiest een direct en persoonlijk standpunt boven een grafisch ‘juiste’ keuze.

Op enig moment zullen William van Giessen en Joost van der Steen aanschuiven in het gesprek.
William en Joost  zijn de bedenkers en drijvende kracht achter Facing Pages, het toonaangevende festival van Europa op het gebied van onafhankelijke magazines dat nota bene in Arnhem plaats vind!
De mannen van voorheen O.K. Parking haalden sinds 2010 iedere twee jaar vooraanstaande artdirectors en honderden magazines en magazine-liefhebbers van over de hele wereld naar Arnhem. Jop van Bennekom stond steeds hoog op hun wishlist, maar was tot nu toe nog niet van de partij. OPA brengt de heren nu met elkaar in gesprek. Marlies Leupen modereert het gesprek.

Datum: donderdag 30 april 2015
Aanvang: 20:00 uur (koffie etc / zaal open: 19.30 uur)
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord (naast 179), Arnhem
Entree: € 5,00 (studenten ArtEZ en HAN-ipo en OPA-familie gratis)

Producent: Olga Kersten
Graphics: posters, flyers en banners zijn ontworpen door Anne Hänni Grafisch Ontwerp

terug »