Loading...

Agenda

MODEVOLK : een avond over mode, subculturen, identiteit en de drager

20-10-2016
EEN AVOND OVER MODE, SUBCULTUREN, IDENTITEIT EN DE DRAGER. 
DRIE SPREKERS VERTELLEN ONS OVER HUN VISIE OP MODE ALS DRAGER VAN IDENTITEIT, DE IMPACT VAN MODE OP DE VORMING VAN SUBCULTUREN EN SOCIALE STRUCTUREN.  


JAN HOEK & DURAN LANTINK 
Fotograaf Jan Hoek en modeontwerper Duran Lantink vertellen over Sistaaz of the Castle,  een project rondom een groep transgender sekswerkers die met hun eigenzinnige kledingkeuzes de straten van Kaapstad kleuren. Rondom hun modieuze verschijningen – en hun vermogen om van alles wat ze vinden de meest uitbundige creaties te maken – hebben Hoek en Lantink een fotoserie en modecollectie gemaakt.

SJOUK HOITSMA
Conservator mode en kostuum bij Museum  Rotterdam SJouk Hoitsma is co-auteur van het boek Roffa 5314; Stijl van Zuid.  Roffa is de straattaalnaam van  Rotterdam en 5314 was een vervoerszone van de RET. Nu is dit het getal van de jongeren van Zuid. Zij drukken er hun identiteit mee uit en hun liefde voor dit stadsdeel, wat in de ogen van anderen misschien een hopeloos gebied is. 

MO VELD
De moderatie van deze avond is in handen  van mode-duizendpoot Mo Veld; o.a. mode ontwerper, voormalige fashion editor in chief voor BLVD-magazine en oprichter van marketing- en communicatiebureau Best Company Amsterdam. Sinds 2007 voornamelijk werkzaam als schrijver en consultant over en voor de mode-industrie en aanverwante culturele gebieden. 

Datum: donderdag 20 oktober 2016
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20 in Arnhem
Entree: € 5,- (OPA's familieleden en studenten ArtEZ en HAN-IPO gratis entree)

terug »