Loading...

Agenda

Ontwerpprofijt in verkiezingsstrijd

02-03-2015
Richard van der Laken (De Designpolitie), Marloe Bakx, Charlotte Corstanje, Frank & Michiel

In maart 2015 vinden de provinciale verkiezingen plaats. Aanleiding voor Ontwerp Platform Arnhem om drie sprekers en een duo te vragen om ieder vanuit hun eigen ontwerpdiscipline te kijken hoe de politiek zich naar haar burgers presenteert en welke rol ontwerpers daarbij (hadden kunnen) spelen.
Op maandag 2 maart zijn in Showroom Arnhem te gast: grafisch vormgever Richard van der Laken van De Designpolitie uit Amsterdam, trendanalist Marloe Bakx, mode-antropoloog Charlotte Corstanje en het kunstenaarsduo Frank & Michiel.

Richard van der Laken is medeoprichter van De Designpolitie, het grafisch ontwerpbureau dat bekend is vanwege zijn frisse, ogenschijnlijke simpele en directe ontwerpen en de visuele column Gorilla in onder meer De Groene Amsterdammer en de Volkskrant. Als ontwerper van de VVD-verkiezingscampagne vertelt Richard ons of je mensen in verkiezingstijd kunt beïnvloeden. Vanuit zijn ervaringen met Gorilla belicht hij ook de andere kant: hoe visualiseer je het tegengeluid? Tot slot deelt hij als initiatiefnemer en creatief directeur van het evenement What Design Can Do zijn visie met ons over het maatschappelijk belang van design.

Marloe Bakx is trendanalist bij Bloom waar zij onderzoek doet naar trends in diverse disciplines zoals food, vormgeving, retail, mode, beauty en maatschappelijke ontwikkelingen. Charlotte Corstanje houdt zich als mode-antropoloog bezig met de rol van kleding bij visuele identiteit en hoe deze visualisatie een gevolg is van (sub)culturele invloeden. Marloe en Charlotte laten hun licht schijnen over het kleedgedrag en de verschijningsvormen van politici. Voor het kunstenaarsduo Frank Blommestijn en Michiel van der Werf zijn clichés een noodzakelijk uitgangspunt om een brug te slaan tussen elite en maatschappij. Vanuit hun brede ervaring op nagenoeg ieder terrein adviseren zij u in deze spannende verkiezings(s)t(r)ijd.

Marlies Leupen modereert het gesprek.

Graphics: posters, flyers en banners zijn ontworpen door Julius van der Vaart
Datum: 2 maart 2015
Aanvang: 20:00 uur (inloop v.a. 19.30 uur)
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord (naast 179), Arnhem
Entree: € 5,00 (studenten Artez en HAN-ipo en OPA familie gratis)
 

terug »