Loading...

Agenda

OPA is jarig: Cadeau voor de stad

10-12-2014
Cadeau voor de Stad

OPA bestaat dit jaar 10 jaar!
Als gebaar krijgt niet OPA een cadeau, maar de stad.
Op woensdagavond 10 december vieren we het jubileum met een gevarieerd programma én het aanbieden van het ‘Cadeau voor de Stad’.

Arnhem mag als stad trots zijn op de vele ontwerpen (mode-, grafische-, product- en interactieve vormgeving) die door de jaren zijn toegepast op en rondom gebouwen en in de Arnhemse openbare ruimte. Deze ontwerpen zijn soms door hun dienstbaarheid, eenvoud of vanzelfsprekendheid in die stad zo onopvallend aanwezig dat ze wel eens voor het voetlicht gebracht mogen worden.
OPA heeft het afgelopen jaar een uitgebreide inventarisatie gemaakt van de meest opmerkelijke, interessante en belangrijke ontwerpen in Arnhem en heeft opdracht gegeven om hiervoor een responsieve site te ontwikkelen. Deze zal te bekijken zijn via computer, tablet en mobiele telefoon. Ingeleid door sprekers zal de site - genaamd Design Notities Arnhem, of kortweg ArnhemsDNA - op de feestavond gelanceerd worden als onderdeel van het ‘Cadeau voor de Stad’.

Daarnaast gaat er een wens van de binnenstadondernemers in vervulling.
Om de (economische) bereikbaarheid en vindbaarheid van de binnenstad voor de bezoeker te vergroten is OPA in samenwerking met City Centrum Arnhem en de gemeente Arnhem een ontwerpproject gestart waarin drie ArtEZ-alumni de opdracht hebben gekregen om gezamenlijk een concept te ontwikkelen waarbij indeling in kwartieren, identiteit en branding, bewegwijzering en aansluiting op de binnenstadsring leiden tot een concreet ontwerp onder begeleiding van niemand minder dan 'wayfinding expert' Paul Mijksenaar himself.
Op 10 december zullen zij, als tweede onderdeel van het ‘Cadeau voor de Stad’ vertellen wat hun plannen zijn en hoe zij op hun beurt weer iets aan de stad zullen toevoegen.
10 december belooft verder vooral een zeer feestelijke avond te worden
ZET IN JE AGENDA ALVAST DE DATUM VAST!

Graphics: posters, flyers en banners zijn ontworpen door Het Lab
Datum: 10 december 2014
Aanvang: 20:00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord (naast 179), Arnhem
Entree: € 5,00 (studenten Artez en HAN-ipo en OPA familie gratis)

terug »