Loading...

Agenda

Showtime! met Glamcult

25-06-2015
LET OP AFWIJKENDE LOCATIE!!!!

25 juni, te gast bij OPA: Glamcult Studio!
SHOWTIME! : Openbare werksessie met Glamcult Studio en jonge Arnhemse ontwerpers die zich willen presenteren tijdens de Dutch Design Week.


Organisatoren van Dutch Design Foundation uit Eindhoven kwamen naar Arnhem en spraken met OPA. Dutch Design Week wil graag meer ondervertegenwoordigde disciplines tonen: modeontwerp, grafisch ontwerp en big data.

Tijdens Festival Arnhem onderzoekt OPA daarom wensen en mogelijkheden om tijdens DDW meer Arnhems talent waaronder Mode en Interactief ontwerpers te presenteren in Eindhoven.
Glamcult magazine|studio is ontwerper van Alles Behalve Kleren in Museum Arnhem (13 juni - 13 sept.) en was eerder verantwoordelijk voor campagne en boekontwerp van de spraakmakende tentoonstelling The Future of Fashion is Now in Boijmans van Beuningen. Glamcult denkt mee over een collectief plan waarin individuele ontwerpers tot hun recht komen en het collectief elkaar versterkt.

Op 25 juni vind in Dudok (!) een openbare werksessie met jonge Arnhemse ontwerpers plaats. Doel: met feedback van het publiek tot een projectconcept te komen voor een presentatie tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Voor een breed publiek leiden art director Marline Bakker en creative director Rogier Vlaming een openbare werksessie met jonge Arnhemse ontwerpers die zich willen presenteren tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. 

Deelnemers aan de avond zijn:
- Sunanda Koning, ArtEZ Master fashion design, afstudeerder 2015
- Maartje Janse, ArtEZ fashion design, afstudeerder 2015
- Eline Michèle Janssen, ArtEZ fashion design, afstudeerder 2015
- Kristan Kuijf, ArtEZ fashion design, afstudeerder 2015
- Floris van Driel, ArtEZ graphic design, afstudeerder 2014

Over Glamcult:
Sinds de release van hun eigen Independent Style Paper in 2003 heeft Glamcult zich ontwikkeld van een edgy ondergrondse tabloid tot een toonaangevend, onafhankelijk magazine over wat er gaande is in de frontlinies van mode, kunst, muziek en film. Glamcult begeeft zich ook buiten de paden van het magazine: deze zomer is in Museum Arnhem de tentoonstelling ‘Alles behalve kleren’ te zien, geheel door Glamcult Studio vormgegeven.

Vanuit hun rijke praktijkervaring laten Bakker en Vlaming zien hoe je bij events als de Dutch Design Week in Eindhoven binnenkomt en hoe je elkaar daar als collectief kunt versterken. De DDW wil meer aandacht voor modeontwerp, grafisch ontwerp en big data.

OPA biedt een aantal jonge Arnhemse mode- en grafisch ontwerpers de kans om een avond lang met Glamcult Studio te werken aan een concept voor een gezamenlijke presentatie in Eindhoven. Nieuwsgierig naar de werkwijze van Glamcult Studio en de plannen van jong Arnhems talent?
Kom op 25 juni naar OPA!

Datum: donderdag 25 juni 2015
Aanvang: 20:00 uur (koffie etc / zaal open: 19.30 uur)
Locatie: Café Brasserie DUDOK, van Ranzovzaal (bovenzaal), 
Koningstraat 40, Arnhem
Entree: € 5,00 (studenten ArtEZ en HAN-ipo en OPA-familie gratis)

Producent: Olga Kersten
Moderator: Marlies Leupen
Graphics: posters, flyers en banners zijn ontworpen door Glamcult Studio

terug »