Loading...

Nieuws

Arnhemse nominaties Dutch Design Awards!

21-06-2015
De nominaties voor de Dutch Design Awards 2015 zijn bekend gemaakt. In de categorie Mode zijn het Arnhemse collectief Maison the Faux en Lucas Ossendrijver (ook ex ArtEZ) voor Lanvin genomineerd. In de categorie Product is Floris Schoonderbeek genomineerd. 

Over Maison the Faux voor 'C'est Vrai ou C'est Faux':
De derde collectie van het jonge modecollectief Maision the Faux brengt naar de voorgrond wat bij modeshows doorgaans achter de schermen plaatsvindt. Tijdens de presentatie was backstage de catwalk geworden; aankleden en visagie gebeurde in het zicht van het publiek. De collectie bestaat uit opvallend kleurrijke mannen- en vrouwenmode, gemaakt van soepele stoffen en met veel grafische prints.
zie meer

Over Lucas Ossendrijver voor 'Lanvin Najaar 2015':
In deze najaarscollectie voor mannen, gepresenteerd tijdens de Parijse Fashion Week op 7 januari 2015, zijn meerdere lijnen te ontdekken. Allereerst bevat de collectie nieuwe interpretaties van klassiekers binnen de mannenmode: tweedstof, militaire uniforms en legerjassen. Als tweede valt de tactiliteit op: er werden stoffen gemixt en lagen gecreëerd. De derde lijn suggereert met harde lijnen, metallic kleuren en beschermlagen een donkere toekomst.
zie meer

Over Floris Schoonderbeek 'Groundfridge':
Een traditionele koelkelder in een innovatieve productvorm, voor het koelen van grote hoeveelheden etenswaren. De Groundfridge maakt gebruik van de isolerende werking van de grond, waardoor de temperatuur binnenin het hele jaar tussen de 10 en 12 °C blijft. Uitgerust met een ventilatiesysteem (met een app te bedienen) dat temperatuur en luchtvochtigheid bewaakt.
zie meer

Dutch Design Awards toont en beloont jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. Met de prijsuitreiking, een overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek presenteert DDA zich als een platform voor Nederlands design in de volle breedte. De gehele shortlist vind je hier.
De winnaars worden op zaterdag 24 oktober bekendgemaakt tijdens Dutch Design Week. De overall winnaar wint de fel begeerde Future Award.
lees meer over de Dutch Design Awards


Ter info:
Ook in het verleden waren er nog al eens in Arnhemse geschoolde ontwerpers te vinden op het podium van de Dutch Design Awards in Eindhoven:

winnaars
2014: Viktor en Rolf - HC 2013 Collection (winnaar mode)
2013: Iris van Herpen -Voltage Collectie (winnaar mode en overall: Future Award)
2013: Femke Herregraven - Bitcaves (winnaar Young Designer Award)
2011: Catalogtree - Money & Speed (winnaar digital media en overall: Future Award)
2010: Iris van Herpen (winnaar Young Designer Award)
2008: G+N - Gluejeans (winnaar mode)

finalisten Dutch Design Awards
2014: Aziz Bekkaoui - Images Rule Collectie(finalist fashion)
2014: Lennert & Sander - Last Season (finalist fashion)
2013: Jan Taminiau - Kroningsjurken (finalist fashion)
2013: G-Star- The art of Raw campagne (finalist fashion)
2011: Ineke Hans - A380 voor Ahrend (finalist professional products)
2010: G-Star - Raw Collection (nominatie fashion) 
2008: Francisco van Benthum - Hope Collectie AW08/09 (finalist fashion)

finalisten Young Designer Award
2014: Liselore Frowijn (finalist fashion)
2012: Pinar & Viola (finalist grafisch)
2009: Mattijs van Bergen (finalist fashion)

terug »