Loading...

Nieuws

Bridging the gap: nieuw groeiprogramma voor creatieven met ambities

01-02-2015
Bridging the gap is een nieuw groeiprogramma voor beeldend kunstenaars, vormgevers en architecten die een goed plan tot uitvoering willen brengen. Het programma bereid deelnemers voor op een presentatie aan een bedrijf, investeerder of samenwerkingspartner. In mei 2015 start Bridging the gap met workshops, mentorsessies met vakgenoten en trainingen. Het programma wordt afgesloten met een pitchevent. Er is plek voor 20 deelnemers.

Programma
Tijdens het programma werken de deelnemers toe naar een presentatie aan bedrijven, investeerders en samenwerkingspartners. Ondernemers die willen groeien hebben namelijk financiering, netwerk en productiecapaciteit nodig. Allerlei zaken die je kunt vinden bij deze partijen. Om er voor te zorgen dat creatieven de brug kunnen slaan tussen creativiteit en ondernemerschap worden de deelnemers begeleid. Op het gebied van ondernemerschap en investeringen krijgen de deelnemers workshops van ervaren docenten. Voor artistiek inhoudelijke vraagstukken wordt iedere deelnemer gematcht aan een mentor. Deze mentor is een creatieve professional uit het eigen vakgebied. Na 7 maanden zijn de deelnemers klaar om zakelijke partners te vinden om hun plannen te realiseren.

Selectie
Op dit moment vindt de werving en selectie van deelnemers plaats. Deelnemers kunnen zich tot 1 april aanmelden. Dit programma is voor beeldend kunstenaars, vormgevers en architecten die tenminste twee jaar staan ingeschreven in de kamer van koophandel en woon of werkzaam zijn in de provincie Gelderland of aantoonbaar een bedrijfsmatige verbinding hebben met de provincie. Er wordt van de deelnemers een financiële bijdrage gevraagd van € 500,-. Het programma is mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en wordt uitgevoerd door ArtEZ hogeschool voor de kunsten en Maxwell Group. Uitgebreide criteria en voorwaarden staan op www.bridgingthegapholland.nl.

Informatiebijeenkomsten
Heb jij behoefte aan:
  • Ervaringsuitwisseling met andere ondernemers en vakgenoten
  • Praktische tools om grip te krijgen op groei
  • Stapsgewijze begeleiding in het matchen met een investeerder/samenwerkingspartner
  • Begeleiding door een mentor uit jouw vakgebied
Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten van Bridging the gap over inhoud van het programma en kennismaking met de docenten.

Data: woensdag 11 februari, 16-18 uur + woensdag 11 maart, 11-18 uur
Locatie: ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Lokaal M 3.07, Onderlangs 9, Arnhem.
Aanmelden: d.sehovic@artez.nl

Contact
Vragen of interesse? Contact Vicky Fasten of Tamara Rookus
Of kijk op de website: www.bridgingthegapholland.nl

terug »