Loading...

Nieuws

Het Colofon en Grafisch Kabinet partners van Een Goed Boek

28-11-2016
Een Goed Boek (ism Plaatsmaken en CASA) wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners:

Het Colofon over Het Colofon:

Het Colofon - boeken, concepts & koffie
Boekhandel Het Colofon is gevestigd in de Bakkerstraat 56, het voormalige pand van Houtbrox en de vroegere Palace-bioscoop. De winkel begon augustus 2014 met zestig oude deuren op schragen en heel veel voordeelboeken. In een jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een complete boekhandel met een grote collectie nieuwe boeken en een afdeling 2ehands- en voordeelboeken.
Maar Het Colofon is meer. Wij zijn een podium voor kunst en cultuur en een conceptstore: iedereen die iets heeft aan te bieden dat raakvlakken heeft met boeken kan zich binnen Het Colofon manifesteren. Ook al het meubilair in Het Colofon is te koop. Het Colofon is nog altijd in ontwikkeling en is nooit af. Kom je verbazen!
Het Colofon is een grote winkel (850m2) waar veel mogelijk is. Er zijn al diverse concerten en optredens geweest: klassiek, jazz en populair, theateroptredens, lezingen en vergaderingen. Het huren van de bovenzaal is mogelijk en ook bieden wij ruimte aan workshops en kleinschalige projecten. 
Sinds begin september 2015 is er een koffie- en lunchroom gestart en een winkel met streekproducten onder de naam Dichtbij, een project van Stichting Driestroom.
Anneke de Feijter en Walter Jansen zijn de ondernemers achter Het Colofon. Zij runnen vanaf 1998 de Velpse boekhandel Jansen & de Feijter. Deze winkel is een begrip in de regio. In 2013 is Jansen & de Feijter een grote afdeling klassieke muziek begonnen onder het motto Een beetje Bergmann bij Jansen & de Feijter. Bovendien is er een petit café met een prachtige theetuin.
In Het Colofon werken enkele oude rotten en diverse jonge honden. Het enthousiaste team zal u graag adviseren en van dienst zijn.

Het Grafisch Kabinet over Het Grafisch Kabinet

In een wereld waarin de focus niet aflatend lijkt te liggen op het magische web en alle technologische mogelijkheden die daaraan verbonden zijn zou je bijna vergeten dat er nog zoveel meer is. Zoveel meer te beleven in het pure van het tastbare product.
Geïnspireerd op de kunst- en rariteitenkabinetten uit de 16e en 17e eeuw zijn een aantal belangrijke spelers uit de grafische wereld een inspirerende samenwerking aangegaan. Een samenwerking die zich ten doel heeft gesteld om het mooie vak van graficus in al zijn facetten te laten zien.
De door Reynhard Ontwerp & Communicatie prachtig ontworpen ruimte is een plek voor ontmoeting en inspiratie waar zowel opdrachtgevers, ontwerpbureaus als studenten het brede scala aan grafische materialen kunnen bekijken en een persoonlijke uitleg kunnen krijgen over de mogelijkheden die er zijn. Streven is om een actief netwerk te ontwikkelen die het ondernemersklimaat binnen deze specifieke branche gezond en toekomstbestendig houdt.
Een ruimte die inspireert en ideeën doet opborrelen.
In het kloppend hart van grafisch Arnhem presenteren belangrijke spelers uit de grafische wereld zich gezamenlijk aan iedereen die zich wil laten verrassen door de mogelijkheden die het tastbare grafische werk te bieden heeft. Met een stevige basis in ambachtelijke bewerkingstechnieken zijn de nieuwste materialen en producten te zien. Een aantrekkelijk inspiratieruimte die ook te boeken is als presentatie- en workshopruimte.

foto's van Grafisch Kabinet en Het Colofon
 

terug »