Loading...

Nieuws

Jury Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland bekend!

19-01-2015
Voor de Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland is een deskundige en gevarieerde jury samengesteld. De juryleden hebben een professionele kijk op het huidige ontwerpveld en zijn afkomstig uit de diverse geledingen van de ontwerppraktijk: industriele vormgeving, grafisch en interactief ontwerpen, mode ontwerp en vrije vormgeving. De juryvoorzitter is tevens bekend met het huidige Gelderse cultuur- en ontwerp klimaat.

Hedwig Saam, voorzitter
Directeur van het onlangs geopende Nationaal Militair Museum Soesterberg, voorzitter Stichting Sonsbeek en vast jurylid van de BGL Museumprijs, Hedwig Saam was tot november 2014 directeur van Museum Arnhem en heeft goed zicht op de huidige ontwerpcultuur in Gelderland.

Jeroen Verbrugge
Managing/Creative Director van FLEX/theINNOVATIONLAB, lid van de Dutch Creative Council en van de Topsector Creatieve Industrie. Jeroen Verbrugge won met Flex vele internationale prijzen voor hun baanbrekende werk zoals Pentawards, Red Dot, IDSA Gold, Clio, GIO en iF-Awards.
Over FLEX/theINNOVATIONLAB
- Jeroen Verbrugge over ontwerpen en  innovatie

Thomas Widdershoven
Oprichter, directeur, ontwerper Thonik, creatief directeur Design Academy Eindhoven. Thonik was o.a. winnaar van de Rotterdam Design Prijs voor de campagnesfilms en huisstijl van de SP en een European Design Award voor haar VPRO leaders.
Dutch Profile over Thonik
Recent interview op designboom

Carlo Wijnands
Fashion consultant. Carlo ontwikkelt innovatieve hoogwaardige mode events, shows, wedstrijden en tentoonstellingen, was recent programmaleider van de Amsterdam Fashion Week, coacht en begeleidt jong talent en realiseert toegewijde connecties voor o.a. Cultuur & Ondernemen, Shoeby en O'Neill tussen een creatief netwerk en de fashion industrie.
Over Carlo Wijnands
Interview in de Volkskrant

Tjeerd Veenhoven
Ontwerper, gespecialiseert in materiaalontwikkeling en productontwerp. Tjeerd Veenhoven was o.a. winnaar van Green Design Competition en de bijzondere aanmoedigingsprijs Doen Materiaalfondsprijs voor zijn Palmleerprojecten
- StudioTjeerdVeenhoven
- Dutch Profile over Tjeerd Veenhoven

terug »