Loading...

Nieuws

Marlies Leupen programmaleider van OPA!

03-03-2015
Vanaf maart 2015 is Marlies Leupen programmaleider van OPA

Marlies Leupen is al enige tijd verbonden aan Ontwerp Platform Arnhem (OPA). Nadat het huidige bestuur OPA in 2013 overnam en reorganiseerde was Marlies al de eerste gespreksleider van 'OPA-podium-nieuwe-stijl' bij akzo.
Het OPA-bestuur heeft de afgelopen twee jaar als werkbestuur gefunctioneerd, heeft zich zeer intensief bezig gehouden met OPA's programmering en zich ingezet om OPA weer financieel gezond te krijgen. Daarbij kreeg zij hulp van fantastische coördinatoren en vrijwilligers. Inmiddels zit OPA organisatorisch weer goed op de rit en wil het bestuur zich op de achtergrond op haar bestuurlijke taken kunnen richten. Tijd voor een nieuw gezicht. Het bestuur is daarom verheugd Marlies Leupen te kunnen voorstellen als programmaleider van OPA.

Marlies zal behalve het gezicht ook het aanspreekpunt van OPA worden en contactpersoon voor alle (gespreks)partners, sponsoren, etc. Daarnaast zal zij hoofdmoderator zijn en met het bestuur het inhoudelijke programma bepalen. Marlies zal met OPA blijven bouwen aan een platform waar iedereen die in design is geïnteresseerd elkaar kan treffen om actuele ontwikkelingen en relevante visies uit te wisselen op het gebied van modeontwerp, productdesign, grafische vormgeving en interactief ontwerpen en op die manier de kansen voor en betekenis van ontwerp en ontwerpers te vergroten.

Over Marlies Leupen
Marlies is al lang werkzaam in de creatieve wereld en beschikt over een breed netwerk. Na haar pianostudie en opleiding culturele bedrijfsvoering koos Marlies voor de zakelijke kant van de kunsten en specialiseerde zij zich in het organiseren en presenteren van projecten. Zij werkte als projectcoördinator bij de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, als hoofd marketing en educatie bij Theater van het Oosten (nu Toneelgroep Oostpool) en als zakelijk leider van ArtEZ faculteit Theater. In 2001 startte zij haar eigen bureau voor communicatie en organisatie: voor de kunsten én ver daarbuiten. Marlies was de motor achter opvallende citymarketing projecten in Arnhem: Welkom in Arnhem (2007), Groenste stad van Nederland (2008) en Groenste stad van Europa (2009). In 2013 voerde zij in opdracht van Koninklijke Burgers' Zoo de algehele projectleiding van het grootste kunstwerk van Nederland: het Feestaardvarken van Florentijn Hofman.
Naast haar werk voor OPA blijft Marlies zelfstandig actief met haar eigen bureau

Voor OPA is Marlies Marlies Leupen te bereiken onder marlies@o-p-a.nl

terug »