Loading...

Nieuws

Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland geopend

22-12-2014
Persbericht: Inschrijving nieuwe Innovatieprijs geopend

OPA nam het initiatiefnemer van een nieuwe ontwerpprijs
Ontwerpers werkzaam in Gelderland kunnen vanaf vandaag meedingen naar de Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland. Hierbij wordt de beste maatschappelijk relevante innovatie in Gelderland beloont met € 7500 euro en media-aandacht voor het ontwerp. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Met de Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland wil Ontwerp Platform Arnhem de ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk relevante innovaties uit de Gelderse creatieve industrie tonen, belonen en stimuleren. De Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland wil laten zien dat ontwerpers op diverse manieren tot innovaties kunnen komen, zowel vanuit eigen initiatief als in directe samenwerking met anderen. Tot slot wil de Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland de meerwaarde van samenwerken met ontwerpers tonen. Ontwerptalent krijgt in Gelderland op deze manier nog meer de aandacht die het verdient.

De Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland bestaat uit een publieksprijs en twee vakprijzen. De vakprijs wordt ter beschikking van Industrie Park Kleefse Waard. De IPKW Award bestaat uit een geldbedrag van 7500 euro. De OPA Talent Award gaat naar een inzending van een ontwerper die korter dan 3 jaar is afgestudeerd van een ontwerpopleiding en ontvangt 750 euro. De publieksprijs bestaat uit een dinerbon van 200 euro.

Deelnemers moeten uit Gelderland komen. Bij inzendingen waarbij meerdere partijen betrokken zijn moet tenminste één partij in de provincie zijn gevestigd. Projecten kunnen worden ingezonden via de website van de prijs www.ontwerpinnovatieprijs.nl De inzending sluit op 1 februari om 23.59 uur. Op 26 februari wordt een shortlist met kanshebbers bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Economie van de provincie Gelderland. Deze vindt plaats op het Honigcomplex in Nijmegen.

De Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland is een initiatief van Ontwerp Platform Arnhem (OPA) en wordt financieel mogelijk gemaakt door Industriepark Kleefse Waard, de provincie Gelderland, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en ondersteund door dagblad de Gelderlander.

Kijk voor meer informatie op www.ontwerpinnovatieprijs.nl
Voor algemene vragen kan je contact opnemen met Koen van Vliet:
oipg@o-p-a.nl of 06-50406980. 

Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland:
Productie: Koen van Vliet
Grafisch & interactief ontwerp: Yin Yin Wong
Web ontwikkeling: Charlotte Brand

 

terug »