Loading...

Nieuws

OPA & Fashion Festival Arnhem

01-06-2014
1 juni t/m 6 juli
OPA is tijdens Fashion Festival Arnhem de inhoudelijke motor achter een aantal bijzondere activiteiten waarbij ze inspeelt op mode en actualiteiten die aan de orde komen binnen vormgeving en het Fashion Festival. 

1. Het Modebewuste Interieur - CASA powered by OPA in Showroom Arnhem
In de afgelopen decennia zijn product-, meubel-, interieurvormgeving en zelfs architectuur van praktisch en tijdloos steeds modegevoeliger geworden. Inmiddels bepalen stylisten, trendanalisten en goed bedoelde woonprogramma’s hoe wij wonen en worden interieurs om de zoveel jaar geheel vervangen. Tegelijkertijd is er binnen het interieur(product)ontwerp ook sprake van een tegenbeweging. Is ‘Slow design’ een serieus alternatief of stiekem een zoveelste trend? In het kader van het Fashionfestival organiseren ontwerpplatform OPA en architectuurcentrum CASA op 10 juni een avond gewijd aan het Modebewuste Interieur met smaakmakers uit de vakwereld én een catwalk-show van trendsettende producten voor de komende seizoenen!
Zie voor meer info

2. Hoe verkoop je design? - OPA in Showroom Arnhem
Aan de vooravond van de Arnhemse Stockdagen organiseert OPA op 1 juli een debat over de verkoop van design.
– Wat zijn de problemen bij het verkopen van producten en mode?
– Is daarvoor nog een toekomst in winkels?
– Wordt bijzondere vormgeving wel verkocht of zijn het de smaakbepalers en vind de werkelijke verkoop plaats met andersoortige producten?
– Wat is het belang van pop-ups stores en concept-stores?
– Waar moeten ontwerpers en producenten op letten als je producten wilt verkopen?
– Hoe ziet de toekomst er uit voor het verkopen van design?
OPA spreekt hierover o.a. met Joline Jolink (modeontwerper/webshops) Jelle Hekstra (Strand-West winkel), Ho!Mulder (designstore)
Zie voor meer info

3. Arnhem Exchange blogs: mode professionals in den vreemde - OPA blog
In het kader van Arnhem Exchange neemt OPA regelmatig contact op met ontwerpers die de stad of het land verlaten hebben om hen over hun ervaringen in den vreemde uit te horen.
OPA's blog is daarmee een blijvend digitaal podium naast OPA's bijeenkomsten op tastbare podia. Voor juni/juli modemaand zullen blogs over Arnhemse modeontwerpers die werken voor bijzondere Modehuizen online worden gezet.
De vragen worden gesteld door Peter Nijenhuis.
voor Arnhem Exchange zie

voor meer info en het programma van Fashion Festival Arnhem zie

terug »