Loading...

Nieuws

OPA start door!

OPA leeft weer op!
Per 1 januari 2013 maakte OPA een herstart.

Naar aanleiding van het besluit van het OPA-bestuur om al haar activiteiten per 1 januari 2013 te beëindigen namen Jereon van den Eijnde, Eveline Holsappel en Ineke Hans het initiatief om een nieuw bestuur te vormen en OPA door te starten.

Zij zien het als hun belangrijkste taak succesvolle OPA-activiteiten te continueren en heldere lijnen uit te zetten voor het toekomstige beleid. ZIj zijn van mening dat een stad die zich nadrukkelijk wil profileren met mode en vormgeving niet zonder een inspirerend ontwerpplatform kan.
De oorspronkelijke doelstellingen van OPA om het Arnhemse ontwerpveld te verbinden en te versterken en het belang van vormgeving in al haar facetten te tonen, blijven onverminderd overeind. In goed overleg met het oude bestuur is besloten om met een geheel nieuwe, kleine en efficiënte projectorganisatie te starten die met minder overhead- en salariskosten en in nadrukkelijke samenwerking met andere partijen in Arnhem haar activiteiten ontwikkelt en realiseert. De formele verbinding met Departement Arnhems Design (DAD) wordt verbroken. Inhoudelijke samenwerking met CASA en GANG wordt gecontinueerd, met onder andere ArtEZ, MMKA en Modebiënale Arnhem geïntensiveerd en met de diverse nieuwe jonge initiatieven (OK Parking, As We Speak, Arnhem Design) geambieerd.

terug »