Loading...

Nieuws

OPA's DNA onthult!

10-12-2014
OPA presenteerde vanavond het cadeau voor de stad: OPA's DNA.
OPA is 1,5 jaar geleden begonnen om alle ontwerpen in de stad op het gebied van grafisch mode, interactief en product ontwerp in kaart te brengen. Dat heeft geleid tot OPA's DNA (Design Notities Arnhem).
OPA's DNA toont online zo'n 280 ontwerpen op het gebied van mode, product, grafisch, en interactief ontwerpen in Arnhem van1539 tot nu. De ontwerpen varieren van gevelbelettering tot stadsmeubilair en van hekwerken tot draagbare huisstijlen. De site biedt hierover informatie en achtergronden.
Door je eenvoudigweg eens voor te stellen hoe het zou zijn als alle ontwerpen die nu op de kaart gezet zijn er meer niet zouden zijn blijkt wel hoe belangrijk ontwerpers voor een stad zijn.
OPA's DNA is ook in te volgen op telefoon en tablet en toont - waar je ook bent - altijd welk ontwerp in Arnhem het dichtst bij jou in de buurt is. De responsive site biedt  informatie en achtergronden en is bovendien een prachtig visite kaartje voor Arnhem als creatieve stad.

Op de DNA-site vind je ook routes. Elk jaar zullen deze routes uitgebreid worden door speciale gasten die een keuze maken uit de ontwerpen in OPA's DNA. De eerste DNA route is gemaakt door grafisch ontwerpers Martin Majoor en Erik Vos die een typografieroute samenstelden. In deze route passeren allerlei bijzondere typografie voorbeelden de revu. Ook opgenomen zijn de reeds verdwenen pareltjes zoals de gevelbelettering uit 1963 voor de Academie voor Beeldende Kunsten en Kunstnijverheid (daarna Hogeschool voor de Kunsten en nu ArtEZ) door niemand minder dan Gerrit Rietveld!

Met OPA's DNA toont OPA wat in haar genen zit: ontwerpen!
Je kunt de DNA-site vinden via OPA's DNA

Mocht je tips, foto's en aanvullingen hebben dan kan je mailen naar OPA: dna@o-p-a.nl

 

terug »