Loading...

Verslag Likejagers

OPA en IPKW willen samenwerken aan een ontwerp & innovatie prijs

11-07-2014
Op 10 juli vond het 5e Green Industry Event plaats op Industriepark Kleefse Waard.
Deze vijfde editie was geheel gewijd aan design & technology. 

“Nieuwe dingen leer je buiten je eigen vakgebied”, aldus spreker en voormalig De Baak-directeur Harry Starren.
Harry Starren is tegenwoordig voorzitter van de Federatie Dutch Creative Industries.
Ook volgens IPKW ontstaat innovatie bij uitstek door partijen uit verschillende vakgebieden bij elkaar te brengen. Vanuit die overtuiging verbinden zij de maakindustrie met de creatieve industrie.

Tijdens het evenement werden voorbeelden getoond van succesvolle samenwerkingen, gaven ondernemers en ontwerpers aan waar ze tegenaan lopen en werd samen met de bezoeker gekeken naar hoe de samenwerking tussen de creatieve industrie en de maakindustrie structureel vorm kan worden geven.

OPA voorzitter Jeroen van den Eijnde kondigde aan dat OPA en IPKW gaan samenwerken aan een prijsvraag voor innovatief ontwerp om het belang van ontwerp voor de industrie te tonen en te waarderen.
Daarnaast waren er bijdrages van Annemieke Traag (gedeputeerde van de provincie Gelderland) en ontwerper Klaas Kuiken. Met Luuk Wiehink heeft hij gewerkt aan een collectie waarbij restmaterialen van productie op het IPKW terrein zijn ingezet.

Het was een zeer inspirerende middag, waarbij de basis is gelegd voor een verdere samenwerking tussen de creatieve industrie en de maakindustrie.

terug »