Loading...

Verslag Likejagers

OPA heeft een nieuwe identiteit

21-12-2013
Sinds 19 december heeft OPA een gloednieuwe visuele identiteit.
Het nieuwe logo, de website en andere visuele uitingen zijn ontworpen door Sinds1416. grafisch ontwerpers in Arnhem (Dirk Claessens en Maarten Verweij).

Zelf zegt Sinds1416 er het volgende over:
"De verschillende facetten waaruit Ontwerp Platform Arnhem bestaat was het startpunt voor een herkenbaar en multi inzetbaar logo.
  • Een simpele vorm die na een minimale ingreep transformeert tot typografie.
  • Het kalligrafische karakter van de typografie creëert een fascinerend 3-dimensionaal effect. Je kan de afzonderlijke letters als het ware van onder en van boven lezen. 'OPA biedt verschillende perspectieven.'
  • Het volledige logo bestaat uit het typografische beeldmerk aangevuld met een heldere schreefloze letter, de 'Neuzeit' genaamd.
  • De basiskleur van het beeldmerk is zwart maar kan worden toegepast in een gewenste andere kleur of aangepaste vorm waarbij de eigen identiteit herkenbaar blijft.
  • De posters voor de verschillende OPA activiteiten zullen nog steeds door verschillende ontwerpers op uitnodiging vormgegeven worden.
  • Het OPA beeldmerk zal altijd bovenaan als aanhef zichtbaar zijn.
  • Ook hier kan het logo zich goed aanpassen aan een gewenste stijl en tegelijk herkenbaar blijven. Daarnaast kan op basis van het beeldmerk ook een eigen vormtaal ontstaan die ingezet kan worden binnen diverse uitingen.
  • Tot zover over het basisontwerp waar jullie de komende tijd op verschillende manieren en gelegenheden nader kennis mee zullen maken.
  • Er is vooralsnog hard gewerkt aan de nieuwe website die ook vanaf 19 december online is. Een mooie overzichtelijke structuur waarbinnen alle onderdelen een plek hebben gekregen.

De programmering van de site werd gedaan door Bart Weber van Mediamogul.
Als 'icing on the cake' kregen we er ook nog een hele mooie leader bij om onze OPA bijeenkomsten mee op te fleuren. De leader werd gemaakt door Daan van Dijk.

OPA is zeer verguld met de nieuwe jas!
De site zal de komende tijd nog verder worden  gevuld, waarna je ook over de OPA activiteiten van voor 2012 kunt informeren.
Houd de site dus in de gaten net als de hagelnieuwe nieuwbrief die je op de hoogte gaat houden van alle activiteiten die OPA de komende tijd gaat organiseren.

terug »